Hverdagen

Morgenåbning

Vi værdsætter, at børnene kommer roligt ind ad døren om morgenen. Børnene har mulighed for at medbringe deres egen morgenmad, som de kan spise i fred og ro sammen med andre børn. Der er altid en kande te til de børn, som har lyst til det.

Aktiviteter

Når børnene møder ind i sfo'en om eftermiddagen, er der mange muligheder. Vi har en planlægningstavle, hvor børnene kan se, hvilke aktiviteter der foregår den pågældende dag eller uge. Alle aktiviteter har et pædagogisk formål. Uanset om vi er ude eller inde, er vores gøremål altid med til at styrke og støtte børnene i deres udvikling.

Aktiviteterne varierer og strækker sig fra alverdens kreative frembringelser, historiefortælling, bagning, madlavning, dans, lege med legetøj til at udfolde sig mere eller mindre fysisk på vores udendørs forhindringsbane. I salen har vi musikundervisning et par dage om ugen
Udendørs har vi endvidere bålhus, som flittigt benyttes, også om vinteren, hvor børnene bl.a. kan sidde og snitte i træ, lave mad, høre historier osv.

Hver dag er børnene ude 1 time efter skole, og 1 dag om ugen er vi ude hele dagen.

Vores udenomsarealer er områder, der inviterer til handling, udforskning, fordybelse og bevægelse. Der er mulighed for skjulesteder, så børnene kan ”undgå” de voksnes tilstedeværelse. I øvrigt værdsætter vi den frie leg, da det som bekendt er børnenes fritid.Det er netop det, der gør forskellen på skolen og sfo’en.

Café

Sfo'ens café har åben ca. kl.15.00 - 16.00. Alle har mulighed for at få en kop te og et stykke brød eller lign. Børnene er bekendt med, hvornår cafeen er åben, og de har selv ansvaret for at komme ind og få noget at spise. Det er en forudsætning, at barnet sætter sig ved bordet og deltager socialt i caféen.
Der sidder altid en voksen, som hygger med børnene. Forældrene er i øvrigt altid velkomne til at sætte sig ned og tage en kop kaffe og få en uformel snak.

Traditioner

Udover at deltage i skolens traditioner og arrangementer, har sfoén også sine. 3. klasserne holder vi afskedsfest for, og til højtiderne holder vi bl.a. sfo jule/påske frokost .

Et par gange om året afholder vi en hyggelig temauge, hvor der vil være forskellige værksteder og aktiviteter. Temaet kunne f.eks. være riddere . Ugen sluttes af ved bålhuset med nogle gode aktiviteter og en ”kro”.